over ons

 

 Anita Laumann

Wat geeft mij Veerkracht

In de therapeutische gesprekken in mijn werk zie ik telkens weer hoe belangrijk levenskunst en veerkracht is. Het leert mij elke dag weer te relativeren en geluk te putten uit kleine dingen: de wandeling in het bos, even lekker bijkletsen met een dierbare, lekker eten koken of ontspannen op de bank met een boek en Isabel de kat op schoot. En af en toe even naar mijn favoriete land Italië. En ik smelt van de kleinkindjes van mijn partner. Als ik me down of teleurgesteld voel dan kijk ik even naar een foto of filmpje van die kleine mensjes en dan denk ik, wat een geluk dat ik dit heb!
Ik kan in vervoering raken door kunst, muziek, theater of een mooie film. Soms heb ik periodes dat ik veel schilder. En ik vind het heerlijk om tot diep in de nacht te schrijven; theaterstukken bijvoorbeeld. Die stukken worden soms daadwerkelijk een theatervoorstelling. En niets is leuker dan met kinderen samen aan een theatervoorstelling werken.

In 1997 ben ik mijn praktijk voor psychologische begeleiding en advies Authenticum gestart (www.authenticum.nl).
Voor mijn praktijk ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg NFG en de RBCZ. Naast de studies arbeidstherapie, beeldende therapie en integratieve psychotherapie, volg ik de leergang levenslooppsychologie aan de Open Universiteit.

Naast het werk in mijn praktijk heb ik een aantal jaren gewerkt in de organisatieontwikkeling als programmaontwikkelaar, trainer en coach. Ook ben ik werkzaam in de eerstelijns GGZ. In mijn eigen praktijk werk ik eclectisch en integratief, dat wil zeggen ik combineer diverse methodieken uit de psychologie en ik ga heel erg uit van de vermogens die iemand al heeft. Voor mentale en fysieke gezondheidsverbetering kan ik mij erg vinden in de visies van de positieve psychologie en positieve gezondheid.

jacqueline van vreden

Wat geeft mij Veerkracht

Als het maar even kan begin ik de dag met een flinke wandeling met mijn hond. Weer of geen weer, dat maakt mij niet uit. Het geeft mij de gelegenheid dingen te overdenken. Mezelf toe te spreken als ik me chagrijnig en negatief voel, of het juist maar te laten gebeuren en na afloop van de wandeling te ervaren dat ik me alweer beter voel. In tijden van verlies en groot verdriet was ik aan het overleven. Nu op dit moment tel ik mijn zegeningen. Mijn gezondheid, die van mijn kinderen, de verbondenheid die ik ervaar met veel mensen in mijn leven. De bijzondere ontmoetingen die ik heb gehad. Ik geniet van samenzijn en met elkaar praten en lachen, maar vind het ook heerlijk om op zondagmorgen lekker alleen te badderen met een mooi boek. Ik geniet enorm van plannen maken en op pad gaan. Vier jaar geleden is een droom van mij uitgekomen. Ik ben naast mijn werk als coach gaan werken als reisbegeleider voor verre reizen. Daarin komt voor mij alles samen. Nieuwe omgevingen, mooie ontmoetingen en avontuur.

Ik ben ruim 35 jaar geleden gaan werken op het gebied van Personeel en Organisatie. Heb ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als manager, projectmanager en coach/trainer. In de loop van de jaren heb ik veel opleidingen gevolgd in mijn vakgebied. Ik ben gecertificeerd als Master Practitioner NLP door de NVNLP en aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) en de European Individual Accreditation (EIA). Ook ben ik geaccrediteerd voor de Insights Discovery.

In 2001 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf als coach en trainer (www.jacquelinevanvreden.nl).
Binnen organisaties houd ik mij bezig met individuele coaching trajecten o.a. gericht op competentieontwikkeling, leiderschap, versterken persoonlijke effectiviteit en mentale kracht en begeleid ik loopbaantrajecten. Daarnaast coach en begeleid ik teams en adviseer en ondersteun ik het management.
Ik wil graag een bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van mensen in organisaties ‘Vergroting van zelfkennis, de bewustwording van talent en het vermogen tot zelfsturing draagt bij aan het werkplezier en het rendement van het werk’.

boek bestellen

bestel het handboek voor meer veerkracht

WAT IS VEERKRACHT

VERSTERK JE WELBEVINDEN

inspiratie

DEEL JE PERSOONLIJKE VERHAAL

meld je aan

ja, ik wil meer
veerkracht