oefeningen

 

begin met oefenen voor meer veerkracht

 

POSITIEVE HORMONEN

De Hartcoherentie ademhaling is een krachtige methode om positieve hormonen aan te maken en een gezonde hartcoherentiecurve te ontwikkelen.

Ga met je aandacht naar je hart en adem als het ware door je hart. Denk aan grote emoties als liefde, compassie, generositeit, altruïsme of denk terug aan een moment in je leven waarin je een van deze emoties sterk hebt gevoeld.
Graag zoveel en zo vaak mogelijk oefenen.

KRACHTBRONNEN

In welke ingrijpende gebeurtenis in je leven was je ontzettend krachtig en moedig? Welke sterktes/hulpbronnen kwamen er naar boven? Schrijf ze eens op.
Ben jij je er eigenlijk wel van bewust dat je over deze krachtbronnen beschikt? Ontdek ze en pas ze toe op andere levensgebieden. Een kracht is immers een kracht en die kun je overal voor inzetten.

Benut je ze wel ten volle? Ken jezelf!

LUISTER

We hebben allemaal wel een favoriete song, band, playlist. Naar muziek luisteren is prettig en gezond. Het kan je stemming behoorlijk beïnvloeden. Heb jij ook een favoriet geluid? Bijvoorbeeld vogels die tjilpen, het ruisen van de zee of de bomen, misschien wel de regen op het vensterraam?

Ga eens op zoek op youtube naar geluiden waar je eigenlijk normaal niet zo bij stilstaat en ontdek je voorkeur. Waar wordt je rustig, blij en ontspannen van? Luister daar eens 15 minuten per dag naar deze week. Wedden dat het iets met je doet.

OVER ONS

ANITA LAUMANN EN JACQUELINE VAN VREDEN

WAT IS VEERKRACHT

VERSTERK JE WELBEVINDEN

inspiratie

DEEL JE PERSOONLIJKE VERHAAL

meld je aan

ja, ik wil meer
veerkracht