inspiratie

 

DEEL JE PERSOONLIJKE VERHAAL
OVER VEERKRACHT

 

Wat is jouw persoonlijke veerkracht verhaal? Deel jouw unieke veerkracht verhaal met ons en dan plaatsen wij het op onze website.

11 + 4 =

inspiratie

 

de veerkracht van mijn moeder

 

Mijn moeder verloor op nog jonge leeftijd haar man en moest later van nog een geliefde partner afscheid nemen. Haar dochter stierf aan borstkanker. Haar andere dochter werd ook ziek en mijn man en ik gingen uit elkaar.
Ze is nu 85 jaar, gezond maar erg slechthorend.
Ze huilt als ze verdrietig is.

Ze fietst elke dag 20 kilometer en werkt als het kan in de tuin. Mijn moeder kookt elke dag vers voor zichzelf, breit voor haar kleinkinderen en naait mondkapjes in Corona-tijd. Ze is attent naar anderen en als iemand het moeilijk heeft maakt ze een potje appelmoes of stuurt een kaartje.

inspiratie

 

edith eger en viktor frankl

 

Ze overleefden allebei Auschwitz. Hun levenslessen over veerkracht, vergeving, doelen stellen en zelfacceptatie zijn een steun voor veel mensen over de hele wereld.

In haar boek beschrijft Edith Eger op een eerlijke en ontroerende manier over haar worsteling na haar bevrijding uit Auschwitz. Omgaan met het verlies van haar dierbaren, en ook het verlies van haar dromen en jeugd. En hoe om te gaan met haar woede.
Eger kampte jaren met schuldgevoelens omdat zij was blijven leven. Zelfacceptatie is het moeilijkste onderdeel van genezing. Stop met ‘wat als’ vragen. Pas door jezelf te vergeven kun je jezelf bevrijden. We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.
Frankl beschrijft wat hem in Auschwitz op de been hield. Ondanks de barre omstandigheden zag hij kleine dingen om dankbaar voor te zijn. Hij benadrukt het hebben van een doel.  Een doel geeft je heel veel innerlijke kracht waar je uit kunt putten.

Boekentips: ‘De zin van het bestaan’ van Viktor Frankl
‘De Keuze’ van Edith Eger

inspiratie

 

de veerkracht van gerrit

 

Op 19 augustus 2009 om 12.40 uur was Gerrit op zijn fiets op weg van kantoor naar huis voor de lunch. Hij belandde door een breuk van de zadelbuis, waar­door zijn zadel plotseling wegviel, in een droge, diepe sloot, een hoge dwars­laesie tot gevolg. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Hij kan één vinger nog minimaal gebruiken. Voor hulp is hij afhankelijk van de mensen om hem heen.

Nu op 72-jarige leeftijd werkt hij nog steeds. ‘Mijn verstand had ik nog, en ik heb bedacht hoe ik dat ten dienste kon laten komen aan mijn vrouw, mijn bedrijf en mijn ideaal op het gebied van hondenvoeding ten behoeve van het creëren van gezonde, blije honden. Ik heb mijzelf vastgehouden aan dit doel. Daar past achteromkijken niet bij. Als klagen zou helpen, moest je mij eens horen. Als het water je aan de lippen staat, moet je niet je kop laten hangen’.

 

OVER ONS

ANITA LAUMANN EN JACQUELINE VAN VREDEN

oefeningen

begin hier met oefenen voor meer veerkracht

WAT IS VEERKRACHT

VERSTERK JE WELBEVINDEN

meld je aan

ja, ik wil meer
veerkracht